Mummo soitti päivällä. Sanoi sekoittaneensa kaiken. Oli löytänyt lapun, jossa luki minun nimeni yhteyshenkilönä. Mitä nyt tapahtuu, mistä moinen, Mummo kummasteli. Kerroin Mummolle, että kyse on mattojen pesusta. Matot tullaan tänään hakemaan ja tuodaan pelvelutaloon ensi viikolla. Olen luvannut olla Mummon kanssa vastaanottamassa mattoja ja äitini laittoi minut varmuuden vuoksi yhteyshenkilöksi (jos Mummon puhelin on taas äänettömällä tai pois päältä tms.). Nyt Mummo oli löytänyt lapun ja tiesi, että tänään tapahtuu jotain, muttei enää pysynyt kärryillä, että mitä.

Mummo jäi ihmettelemään mitä mattoja pitäisi pesuun antaa. Kerroin kärsivällisesti mitkä matot oli päätetty ottaa mukaan. Ne pitäisi käyttää pesulan kautta. Mummo kirjoitti matot ylös. Lopetimme puhelun.

Alle kymmenen minuutin päästä puhelin soi uudestaan. Mummo aloitti taas ja sanoi sekoittavansa kaiken. Mitä mattoja pitäisi antaa kun niitä tullaan hakemaan. Kysyin onko Mummolla kirjoittamansa lista. Kyllä lista löytyi ja Mummo rauhoittui. Kolmas puhelu tuli niin, etten kuullut ja soitin itse perään. Nyt Mummolla oli kaikki hyivn. Matot oli käyty hakemassa ja Mummo vain totesi, että toivottavasti ne olivat oikeat. Sitä minäkin toivon.

Ja aina Mummon puheluiden välissä sain puheluita pojaltani. Jostain syystä hän soitti tänään jokaisesta pikkuasiasta. Olipahan puheluiden täyttämä iltapäivä.