Jätimme Mummon kotiin eilen kun menimme mökille. Emme vain jaksaneet. Siinä nyt oli eilen kaikenlaista tohinaa suuntaan ja toiseen, joten tuntui helpommalta jättää Mummo tällä kertaa kotiin.

Ennen Mummo olisi pahastunut. Hän kävi mökillä joka ikinen viikonloppu huhtikuun ja lokakuun välillä. Mummo on koko talven, aina viikonlopun lähestyessä kysynyt äidiltä, että menemmekö mökille viikonloppuna. Emme ole koskaan käyneet talvisin mökillä kuin ihan satunnaisesti. Nyt Mummo yhdisti vain viikonlopun tulon mökille lähtöön.

Äitienpäivänä Mummo oli kanssamme mökillä. Hän istui koko ajan verannalla, ei yrittänytkään haravoida tai avata ikkunaluukkuja - asioita joita Mummo ennen aina heti ensimmäiseksi teki keväisellä mökkireissulla.

Siksi ei tuntunut niin pahaltakaan jättää Mummoa kotiin. Mutta helatorstaina pääsee Mummokin taas mökkeilemään, ainakin jos säät sallivat. Silloin otamme hänet taas istumaan verannalle.

Palvelutaloon täytyy ilmoittaa kaksi viikkoa etukäteen Mummon lomat. Katsoimme äitini kanssa toisiamme pitkään ja tutkivasti silmiin ja mietimme mitä uskallamme luvata. Sovimme, että kyllä me neljä viikkoa juhannuksesta voimme sinne ilmoittaa. Sen ajan voimme luvata mökkeillä Mummon kanssa. Ja saahan Mummo toki palvelutaloon mennä koska vain, onhan se hänen kotinsa. Ainoastaan lounas, siivous ja lääkkeiden anto jää väliin.