Ei toimi vieläkään. Siis telkkari.

Kävin tapaamassa Mummoa tänään. Kukaan ei ole vieläkään käynyt katsomassa telkkaria, vaikka niin luvattiin. Palvelutalon jokapaikanhöylä – Pekka, on joutunut sairaslomalle ja saas nähdä koska saadaan telkkari toimimaan. toivottavasti pian.

Kun äitini oli lapsi, kävi hän talonmiehen perheen luona katsomassa telkkarista ne pakolliset sarjat. Kotona ei televisiota ollut. Vasta kun kaikilla luokkatovereilla oli televisio, hommaattiin äidinkin perheeseen, eli Mummon perheeseen. Mummo ei pahemmin telkkarista välittänyt.

Vuosikymmeniä kului niin, että Mummolla kyllä oli televisio, mutta siitä katsottiin vain ne muutamat ohjelmat ja tennistä. Kesällä Mummo saattoi kääntää television verannan suuntaan ja istua itse verannalla ja katsoa Wimbledonin tennisturnausta ulkona. Lapsuuteni kesiin kuuluivat siis olellisena osana Wimbledon ja verannalla istuva Mummo.

Mummon jäätyä eläkkelle, on televisio saanut yhä suuremman osan hänen elämästään. Mummolla on ollut tapana merkitä päivän lehteen ohjelmat, jotka hän aikoo katsoa. Vuosien mittaan määrä on kasvanut kasvamistaa. Lapsena muistan mös, kuinka Mummon kanssa istuimme katsomassa televisiota ja arvostelimme ihmisten vaatteita ja ulkonäköä. Se jostain syystä kuului katsomiseen ja kokonaisvaltaiseen televisioelämykseen.

Kesät ovat aikaa, jolloin vietän Mummon kanssa paljon aikaa ja seuraan hänen arkeaan. Siksi kaikki muistoni Mummon television katsomisesta liittyvät kesään. Viime vuosina Mummon television katsominen on muuttunut yhä pakonomaisemmaksi. Hän ei millään malttaisi tulla kanssamme syömään, kun Melrose Place (joka tulle viidettä kertaa uusintana) on pahasti kesken.

Mutta enää Mummo ei pysty seuraamaan kaikkia ohjelmia. Hän ei tahdo pysyä tapahtumissa mukana. Lost kävi jossain vaiheessa ylivoimaiseksi, enkä minä pystynyt katsomaan yhtään jaksoa Mummon kanssa. Kysymyksiin vastaaminen oli liian vaikeaa ja häiritsi omaa katsomistani liikaa.

Nyt tietysti muisti tuo omat vaikeutensa. Yritä siinä nyt seurata sarjaa, joka koko ajan etenee, kun et muista edellisen jakson tapahtumia. Mummo katsoo paljon saippuaoopperoita. Alan ymmärtää miksi niitä tehdään ja miksi ne etenevät niin hitaasti ja toistavat kaiken moneen kertaan.