Suunnittelen torstaita.

Me muutamme silloin kesänviettoon mökille. Meillä tarkoitan minua itseäni, kolmea lastani, kissaamme, äitiäni ja Mummoa. Mieheni tulee toki mukaan juhannuksen viettoon. Yritän suunnitella torstain niin, että selviämme kaikki mökille täysjärkisinä ja kaikkine tavaroinemme. Vähän minua jännittää miten saan Mummon mukaan.

Olemme logistisoineet asiaa äitini kanssa niin, että menemme käymään mökillä jo keskiviikkona. Mökkimatkamme kestää puolituntia suuntaansa. Viemme suurimman osan tavaroista ja käymme ostamassa kukkia ja multaa. Torstaina käyn ostamassa vain pakolliset ruokatarvikkeet, sillä suuntaamme mökkikauppaamme perjantaina. Tämä on vuosien saatossa ososittautunut parhaaksi tavaksi. Mutta se Mummo.

Minun pitää torstaina pakata, käydä pikaisesti kaupassa, siivota kotona ja hakea Mummo. Pitkällisten pohdintojen jälkeen päädyin siihen, että haen Mummon meille vähän etukäteen. Menen autolla hänen luokseen ja tyhjennämme jääkaapin yhdessä, viemme roskat ja katsomme, että kaikki on kunnossa. Sitten pakkaamme Mummon, terassin kukat ja tavarat autoomme ja ajammekin meille. Sitten voin istuttaa Mummon sohvaan ja juosta pää kolmantena jalkana päiväkodin, auton ja kodin väliä.

Uskoisitteko, että vielä viime kesänä Mummo ajoi autoa? Hän tuli autolla mökille. Hoiti omat pakkaamisensa ja purkamisensa ja kaupassakäynnitkin (tosin me taisimme auttaa sitten mökillä niissä aika paljon). Viime kesästä tuntuu olevan PITKÄ aika.