Mummo on reissussa.

Kaksi päivää tyttöjen kanssa ystävän 85-vuotis syntymäpäiviä viettämässä. Vanhat rouvat ovat sitten hassuja. Nämä "tytöt" varsinkin. Tämä syntymäpäiväsankari oli loukkaantunut verisesti, kun ystävä oli ilmoittanut, ettei enää aio lentää. "Tytöillä" on ollut tapana matkustaa jonnekin ulkomaille aina sopivia vuosia täyttäessään juhliastamaan syntymäpäivää. Ja sitten toinen kehtaa imoittaa, että on päättänyt, kypsässä 80 vuoden iässä, lopettaa lentämisen kokonaan. No nyt matka suuntaa sitten kotimaahan.

Tämä samainen ystävätär, joka syntymäpäiviään nyt juhlistaa, oli jutellut äitini kanssa puhelimessa. Rouva on kova puhumaan ja on kertonut yhtä ja toista. Nyt hän kertoi, että Mummo on sitten sopinut riitansa toisen ystävänsä kanssa. Äiti siinä vain ihmetteli, että mistäköhän riidasta on oikein ollut kysymys, sillä hänellä ei ollut moisesta tietoa. Riita jäi vielä mysteeriksi, mutta ilmeisesti vihanpitoa on jatkunut vuosia. Samassa porukassa on silti matkusteltu ja tavattu – "tyttöjä" kun ovat molemmat.

Vähän jännittää miten matka sujuu. Mummolla on mukanaan antibiootit, muistilääkkeet ja toivottavasti myös iso pakkaus tenoja. Ystäville on annettu ohjeita ja kerrottu tämänhetkinen tilanne. Mutta ihanaa, että ystävät jaksavat vielä ottaa Mummon mukaan, vaikka hänestä on jo vähän vaivaa. Toisaalta Mummo kulkee kyllä porukassa mukana, eikä aiheuta kohtauksia tai mitään sellaista. Mutta kyllä ystävät ovat kullan arvoisia!