Meinasin saada vapautuksen Mummo-vastuusta viime viikolla, mutta jätin väliin. Äitini tarjoutui viikonloppuna ottamaan jonkun lapsistani mukaansa ja menemään Mummoa tapaamaan. Hänkään ei ollut arkena ehtinyt kyläilemään ja siksi olimme molemmat menossa viikonloppuna. Niinpä äiti totesi, että minä voin jäädä kotiin. Harkitsinkin tarjousta ihan vakavissaan, sillä viikonloppu oli tyontäyteinen ja tuntui ettei aikaa Mummolla kyläilyyn ehkä riittäisi. Kaunista ilmaa on kuitenkin kiittäminen siitä, että innostuinkin ottamaan kaikki lapset mukaan ja lähtemään yhdessä äidin kanssa Mummoa kävelyttämään. Nautimme kevätauringosta ja kävelimme meren rantaan kahville. Meri oli vielä jäässä, mutta aurinko lämmitti niin ihanasti, että jäimme terassille istumaan. Lapset söivät jopa jäätelöt. Mummo ihasteli säätä moneen otteeseen:

- Kaunis ilma, eikö? Ei tuule yhtään, eihän? Onpa lämmin, onko?

Keskustelu Mummon kanssa on kerta kaikkiaan onnetonta, mutta kun Mummo aina välillä totesi miten mukavaa on, kun ympärillä on tohinaa, muistin taas miksi Mummoa pitäisi oikeasti käydä tapaamassa näin. Mummo pitää lapsista ja elämästä ympärillään. Vaikka nautinto tohinasta kestääkin vain sen hetken, sillä eihän se Mummon muistiin jää, olisi se silti sen arvoista. Kun äitini meni käymään kaupassa, ostamaan Mummolle jääkaapin täytettä, Mummo ihmetteli varmaan kahdeksan kertaa, että "missä sen sun äitis on". Jälkeen päin mietimme äitini kanssa, että on se Mummon muisti aika veikeä, hän ei muista mihin joku on mennyt, mutta muistissa on joku sellainen tunne siitä, että äsken meitä oli tässä yksi enemmän. Eli Mummo muistaa kyllä, että äitini oli meidän mukanamme, muta ei muista sitä, että mihin tämä meni.

Löysimme muuten palvelutalossa biljardipöydän. Siellä pöydän vieressä oli nurkassa keinutuoli. Innostuimme jo siitä, kuinka tulemme koko perhe palvelutaloon pelaamaan biljardia ja istutamme Mummon kainutuoliin katselemaan hälinäämme. Se voisi olla meille kaikille mukava ja helppo tapa tavata Mummoa. Ja se palvelutalon uima-allaskin on kokeilematta. Sen lapset muistivatkin taas. Se uima-allas olisikin kyllä kokemisen arvoinen, sillä siinä pääse uimaan myös ulkona.