Mummon tukka on tällä hetkellä aika hirveä.

Mummo on yleensä värjännyt harmaansa ruskeaksi ja pitänyt permanenttia. Jostain syystä kun äiti viimeksi laittoi Mummon tukkaan värin, tulikin hiuksista epäluonnollisen punaiset. Mummo ei tuntunut huomaavan. Nyt harmaa on vallannut pään, mutta sitä luonnotonta punaista vilahtelee siellä täällä. Permanentti on kasvanut yli ja Mummo pitääkin hiukasiaan pinnillä kasvojen sivussa.

Ennen kuin Mummo Vapun jälkeen muutti, Mummolla oli kampaaja varattuna vanhan kotinsa läheltä. Mummo oli vaivalla varannut ajan, mutta unohti mennä kampaajalle. Viime viikolla minä marssin Mummon kanssa varaaman ajan palvelutalon kampaajalle. Sovimme, että Mummolle laitetaan permanentin lisäksi oikein rullilla kampaus, ei vaan föönillä. Väristä ei kuitenkaan ollut puhetta.

Kun kampaaja-aika läheni, kysyin Mummolta haluaako hän että tulen viemään hänet kampaajalle. Mummo vain katsoi minua hölmistyneenä ja tokaisi, että miski ihmeessä tulisin. Selitin, että Mummo oli ollut huolissaan siitä, että saa varmasti permanentin tarpeeksi isoilla rullilla. On aina jännittävää mennä uuden kampaajan luo, kun ei tiedä miten hän asiat ymmärtää. Mummon hiuskuontalokin on tällä hetkellä siinä kunnossa, ettei siitä oikein voi päätellä mitä Mummo ehkä haluaa. siispä Mummo kieltäytyi ja äitini lupasi soittaa Mummolle ennen kampaajaa ja muistuttaa ajasta.

Menikö Mummo ajallaan kampaajalle? No ei tietenkään. Äitini soitti, mutta Mummo ei vastannut. Silloin äiti ajatteli Mummon vain lähteneen hyvissä ajoin. Tosiasissa Mummo oli kai istunut terassillaan, eikä ollut kuullut puhelinta. Nyt on uusi aika varattu ja harkitsen vakavasti Mummon viemistä kampaajalle. Voisin mennä ohimennen käymään ja viedä samalla Mummon. Katsoa, että hänellä on tarpeeksi rahaa mukanaan ja neuvoa kampaajaa.

Muutto on paljastanut Mummon tilan meille kaikessa raakuudessaan. Kun joutuu aloittamaan tyhjältä paperilta, kaikki näkyy selvemmin. Kävi ilmi, että äitienpäivänä, kun olimme kotiutuneet mökiltä ja jättäneet Mummon kyydistä palvelutalon etuovelle, hän oli jäänyt palloilemaan käytäville ties kuinka moneksi tunniksi ja hänet oli pitänyt neuvoa omaan kotiin. Onneksi Mummo ei itse muista näitä eksymisiään ja sekoilujaan.